Hartman is verhuisd

Uncategorized

Op zondag 4 augustus is Hartman verhuisd.
Hartman is een beeld dat ik een tweetal jaren geleden maakte.
Hij stond een hele tijd in onze tuin en op het terras. Op het terras was er een mooie kraag van klavertjes rond zijn hals gegroeid.
Toen kwam Eve op bezoek. En Eve had een oogje op hem. Op stille wijze hebben ze elkaar leren kennen en plots was Eve heel beslist: Hartman zou bij haar in Anderlecht komen wonen. Tussen dat besluit en de uiteindelijke verhuis, zaten wel enkele maanden. Dat is goed. Sommige dingen zijn mooi als ze traag gaan.

Tijdens de verhuis was het zonnig. Hartman had een douche genomen, zwarte puntjes weggeveegd uit zijn ooghoeken, zijn neus proper gemaakt, de mieren dag gezegd. Hij was op zijn paasbest en klaar om te gaan.
Hieronder vind je ons verhuis-verslag in woord en beeld.

IMG_0114Hartman oriënteert zich met de kaart van Brussel. Waar precies zou Eve wonen?

 

IMG_0121Als welopgevoede hemelkijker heeft Hartman een kadootje ingepakt voor zijn nieuwe gastvrouw. Ergens met lege handen aankomen staat niet in zijn etikette-boek.

Hartman is nieuwsgierig en ook een beetje ongeduldig. Met zijn neus tegen de voorruit staat hij te popelen om te vertrekken.

Onderweg stoppen we nog even. Hartman neemt afscheid van de Kempen, aan een typisch Kempisch kapelletje van O.L.Vrouw. En hij en ik hebben een gesprek van mens tot beeld, over het leven, over reizen, over afscheid nemen. Hartman is een goede luisteraar. Hij verzekert mij dat hij gemaakt is om te reizen, om naar een andere plek te gaan. Dat hij een goede tijd heeft gehad in de tuin en dat het nu tijd is om te gaan. Ik vertel dat hij mij blijft ontroeren, met zijn mooie ogen en zijn nostalgische blik vol mededogen.
En dan nu: en route! De podcast ‘Elke dag vakantie’ houdt ons gezelschap.

Na een plezierige zondagse rit, over de Brusselse Ring, langs het Atomium (Hartman was te laat om een foto te nemen en ik moest mijn handen aan het stuur houden) komen we aan in Anderlecht. Hij snuift de andere lucht op, vindt het spannend om zo meteen het huis van Eve en haar lief te ontmoeten.

De overhandiging, de verwelkoming en het ontdekken van zijn nieuwe plek.
Hartman is in zijn nopjes en de eigenaren ook. Dat het ze goed moge gaan en dat ze samen veel avonturen mogen beleven, gesprekken mogen voeren en diep in elkaars ogen mogen kijken.
Dat ze door Hartman geïnspireerd mogen blijven om omhoog te kijken, zich te verwonderen, reikhalzend uit te kijken naar wat gaat komen, zich over te geven aan dat wat hen zomaar uit de hemel toe komt.

Ben je ook benieuwd hoe het zou zijn met een hemelkijker in je huis of tuin?
Neem dan contact met me op om eens te komen kennis maken 🙂
0485 452 604 of heidilambrechts@yahoo.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s