Broccoli Bomen

Andalucia

IMG_1550.JPGToen ik op Jerez de la Frontera luchthaven toekwam, werd ik verwelkomd door een bijzonder bosje bomen. Ze trokken mijn aandacht en ik voelde het verlangen om ze beter te leren kennen. Op mijn weg naar La Muela reed ik door een haag van welkom, de bomen stonden aan weerszijden van de baan die vanuit de vlieghaven vertrekt.
Intussen ben ik ze ‘my beloved piños’ gaan noemen. Ze stralen zo’n zachtheid uit en tegelijk zo’n kracht. Want ze zijn bestand tegen de hete zon, de straffe wind, het stevige klimaat, maar als je ze van ver ziet, lijken ze zo zacht en zo moeiteloos in elkaar over te vloeien, met hun kruinen tegen elkaar en hun takken verweven.

De hele tijd bleef er echter iets knagen, want waar doen deze bomen mij nu eigenlijk aan denken? Het kwam maar niet.
Tot Annemie hier toe kwam en zei: ‘Hey, die bomen lijken op broccoli.’
Ja, dat was het!
Zo’n bosje bomen bij elkaar zijn echt een trosje rechtopstaande broccoli’s. Ik werd er helemaal blij van. Dus vanaf nu zijn my beloved piños Broccoli Bomen geworden.

En wij de Broccoli Birds, na onze wandeling door het bos waarbij we spontaan zijn beginnen zingen. Het huisje waar ik verblijf ligt immers met haar rug tegen een klein, levendig broccolibosje. Het is er heerlijk om hout te sprokkelen voor het vuur. Om vlinders tussen de stammen te zien fladderen. Om kevertjes van allerlei soort door het gras te zien wroeten. En om healingswerk te doen met de steun van de bomen.
De hoeveelheid vogels die zich weet te verbergen in de kruin is ongelooflijk. Je hoort hier echt vogels die twiet en tjilp zingen. Maar je ziet er geen een. Het vraagt waarschijnlijk nog wat meer geduld en oefening om hen te spotten.

Voor de ingang van het huis staat één hele grote, stevige piño. Daar parkeer ik mijn autootje onder en daar kijk ik naar als ik buiten zit te ontbijten. Nu het lente is, heeft hij allemaal nieuw groen aan het uiteinde van zijn takken, zoals kaarsjes op een taart. Hij laat gemoedelijk de wind door zijn haardos ruisen, de beweging vloeit in kleine golfjes. Voor mij staat hij daar als bewaker en als verwelkomer. Hij bewaakt de grens tussen de buitenwereld en de dromerige plek van ‘thuis’. IMG_1548

Voor wie het echt wil weten: deze soort heet Pinus Parasolden, komt vaak voor in het Middellandse Zeegebied en is volgens wikipedia inderdaad goed bestand tegen de wind. Maar vanaf nu is dus de Broccoli Boom opgestaan.
Zoals ik ooit de Boskrokus heb toegevoegd aan de fauna en flora van Europa.

 

5 thoughts on “Broccoli Bomen

 1. Dag Heidi,
  Terwijl jij -als vanzelf- je leven deelt met de bomen, wordt hier hard nagedacht …
  Moeten bomen een rechtspersoonlijkheid krijgen? Moeten ze kunnen procederen tegen hun ontbossing? En rivieren tegen hun vervuiling? Het klinkt misschien bijzonder vergezocht, maar dat is het volgens juristen allerminst …

  Like

 2. Hallo Heidi

  FELIZ CUMPLEANOS

  SOPLANDO CUARENTA Y UN VELAS

  DISFRUTAR EN ESPANA

  Groetjes van

  Roos en Herman

  Van: “Met Menna” Aan: “herman” Verzonden: Zondag 14 mei 2017 20:35:58 Onderwerp: [New post] Broccoli Bomen

  WordPress.com metmenna posted: “Toen ik op Jerez de la Frontera luchthaven toekwam, werd ik verwelkomd door een bijzonder bosje bomen. Ze trokken mijn aandacht en ik voelde het verlangen om ze beter te leren kennen. Op mijn weg naar La Muela reed ik door een haag van welkom, de bomen st”

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s