Gezocht: fijne huurder(s)

Andalucia

Ok. Dan ga je naar Spanje en dan staat je huis een hele tijd leeg.
Dat is geen goed idee.

Ik voelde al na de kleine drie weken Marokko dat mijn huis misnoegd was. Beetje ontheemd. Beetje lastig omwille van de leegstand. Dat was vreemd thuiskomen, alsof we elkaar opnieuw leerden kennen. Ondanks de hele goede zorgen  van vriendin Lien – die een treurend mini-plantje in no time omtovert in een stevige, bloeiende kamerplant.
De hoeken van de kamer gedroegen zich iets of wat houterig, de deuren zwaaiden minder sierlijk open. Na een tijdje kwam er gelukkig weer meer leven in. De boeken op de planken konden hun ruggen weer ontspannen.  Zelfs het water in de douche werd zachter. Misschien had het ook te maken met de heerlijke geuren die opstegen van de zepen, oliën en kruiden die ik had gekocht in Marokko – maar dat is een ander verhaal.

Dus nee, het huis voor weken alleen achterlaten, geen goed idee.

Ik wilde het niet ‘zomaar’ verhuren, maar wilde mijn huis openstellen voor mensen die er ook echt blij mee zouden zijn, zoals ik zelf blij ben met mijn plekje. Ik geef hier workshops en individuele reiki-behandelingen en mijn huis is er echt onderdeel van. Gasten reageren vaak heel positief op mijn huis en de sfeer. Die spirit wilde ik wel in ere houden.
Ik word gastvrij ontvangen in Spanje, en in die cirkel van schenken en ontvangen wilde ik graag huurder(s) vinden die openstaan voor de sfeer van de plek.

Een advertentie maken over je eigen huis is een oefening die ik iedereen aanbeveel. Je begint de dingen vanuit ander perspectief te zien en nog meer waardering te voelen voor je appartement. Zo ging dat toch bij mij. Plots ontdekte ik dat het in al die jaren echt op mijn maat gegroeid is. Dat het licht en verwelkomend is, dat er luxe op mensenmaat is, dat de ruimtes goed benut zijn.

Ik zwierde de advertentie op Facebook en stuurde ze via mail naar een honderdtal contactpersonen.
Op dinsdag 28 maart was dat.
Op dinsdag 4 april was het verhuurd aan Kristof en Jens.
Dankzij het delen op Facebook.
Wat een vlotte rit!

IMG_0924

“Geluk heeft geen groot huis nodig om in te wonen,
maar wel een deur om binnen te gaan.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s